Det finns få saker som är så jobbiga som att ha ljus som kommer in i vardagsrummet. För en del kan det säkert vara trevligt medans det för andra är en plåga. Framförallt om det är ljus som träffar tv:n då det helt gör det omöjligt att ha en trevlig stund där. Det är helt enkelt irriterande att det kommer in ljud i vardagsrummet när man inte vill ha det. Man vill självklart inte ha ett helt mörkt vardagsrum heller men man vill ha det valet åtminstone. Det kan man få med persienner i vardagsrummet då man enkelt kan dra ner dessa. Så slipper man ljuset och man får även ett visst insynsskydd som man annars inte haft.

Svårigheten som finns idag är att många vardagsrum i äldre lägenheter inte har standardfönster. Något som kan göra det väldigt svårt att faktiskt kunna köpa persienner. Bor man däremot i ett relativt nybyggt hus så är det sällan några problem. Då är det väldigt sällan som det inte är fönster i standardstorlek i vardagsrummet. Vilket gör att det blir otroligt enkelt att köpa persienner. Det första man bör göra är helt enkelt att mäta fönsterna ordentligt. Så får man snabbt reda på om de är i standardstorlek eller inte.

Köpa persienner

Att köpa persienner för vardagsrummet kan vara antingen problematiskt eller enkelt. Mycket beror på storleken på fönsterna. Är de i standardstorlek så finns det inga problem och man kan snabbt och enkelt köpa det antal man vill ha. Om det däremot är en äldre byggnad med ett fönster i en annan storlek så kan det bli problem. För då kan det krävas att man special beställer persienner och det är inte speciellt billigt.

Det alternativet som man kan överväga då är att köpa gardiner eller rullgardiner. Då man slipper den ökande kostnaden som det medför om man inte har standardfönster. Det är helt enkelt inte billigt att special beställa persienner. Om man har riktigt tur så kan en persiennbutik ha ett par på lager sedan äldre tider. Det är däremot inte något man ska utgå ifrån utan om det händer har man en väldigt stor tur.

För den med standardstorlek på fönsterna i vardagsrummet så kan man enkelt gå in på nätet och beställa det antal man vill ha. De är det billigaste sättet som finns vid skrivande stund och då får man även persiennerna med hemleverans. Så man slipper bära hem dem själv.

Sätta upp persienner i vardagsrummet

Om man aldrig har satt upp persienner så bör man veta att det kan vara väldigt krångligt. Det kan för många vara enklare att be någon annan att sätta upp dessa. Antingen kan man beställa detta samtidigt som man köper sina persienner. Eller så ber man en hantverkare eller vän om hjälp.

Man väljer själv om man ska ge sig på att försöka installera persienner i vardagsrummet eller inte. Det är däremot inte det enklaste att göra helt själv. Ofta behöver man en till person som hjälper till oavsett om man gjort det tidigare eller inte.

Att tänka på

Det är viktigt att man hittar persienner som passar både dig själv och ditt hem. De ska även vara funktionella och möta de behov som du har på dina solskydd. Att byta ut sina persienner är inte något man gör ofta. Därför är det viktigt att du blir nöjd. Känner man sig osäker är det därför alltid bäst att ta hjälp av en expert. De kan hjälpa dig med allt från rådgivning till montering. Då kan du vara säker på att allt går rätt till och att du blir nöjd med resultatet. Det kan även kännas skönt att lämna över ansvaret för dina persienner till någon annan. Speciellt om du inte har standardfönster, då är det extra svårt att hitta rätt på egen hand. Så se till att ta hjälp av en expert när du ska köpa nya persienner!